Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αναζητώντας τα χνάρια των Μινύων στην Κωπαίδα - Αποστραγγιστικά έργα 9-4-2017

Κυριακή 9 Απριλίου 2017 

1. Αναχώρηση από Λιβαδειά 9.30 π.μ. για τον Τάφο του Μινύα στον Ορχομενό.
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, στις πηγές των Χαρίτων - περίπου μία ώρα 

2. Αναχώρηση από τον Ορχομενό με προορισμό το Κάστρο του Γλα, με ενδιάμεσες δυο στάσεις για να δούμε τη διώρυγα των Μινύων και το ανάχωμα της διώρυγας- 30 λεπτά

3. Μετά την ξενάγηση στο Κάστρο του Γλα αναχωρούμε για το λόφο του Άι - Γιάννη να δούμε την Ακρόπολη των Μινύων που ήλθε στο φως κατά τις καλοκαιρινές ανασκαφές από την αρχαιολόγο Έλενα Κουντούρη -1ώρα  ***

4. Επιστρέφουμε από το λόφο του Άι- Γιάννη  και παίρνουμε το κεντρικό δρόμο Κάστρου - Λάρυμνας με προορισμό το Νέο Κόκκινο. Στο Νέο Κόκκινο βλέπουμε τη Μεγάλη Καταβόθρα ή Σπηλιά του Ηρακλή.  30 λεπτά περίπου

5. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο από το Νέο Κόκκινο - Λάρυμνα με ενδιάμεσες στάσεις σε δυο σημεία για να δούμε τα φρεάτια τις τεχνητής καταβόθρας και συνεχίζουμε για τη Λάρυμνα. 

5. Στη Λάρυμνα θα δούμε το Κάστρο της που είναι δίπλα και μέσα στη θάλασσα, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ αλλά και θα ολοκληρώσουμε την εικόνα στο που κατέληγαν τα νερά από την Κωπαΐδα με το αποστραγγιστικό σύστημα που έφτιαξαν οι Μινύες.   Εδώ μπορούμε να πιούμε και ένα καφεδάκι και να κάνουμε  πικ νικ που μάλλον θα πρέπει κάτι να έχουμε πάρει από το σπίτι. Βέβαια κάτι θα βρούμε στη Λάρυμνα. Διαδρομή, ξενάγηση και καφεδάκι 1ώρα  και 30  -   αυτό ρυθμίζεται και επί τόπου.


6. Επιστροφή για  Λιβαδειά με μια εικοσάλεπτη στάση στην Καταβόθρα Μπίνιου ή Καταβόθρα Κεφαλαρίου που είναι η είσοδος της τεχνητής σήραγγας των 2.250 μέτρων.  
  Επιστροφή 3.30 μ.μ. περίπου

*** Η επίσκεψη στο Λόφο του Άι Γιάννη, στην Ακρόπολη των Μινύων, δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει, θα ερευνηθεί η καταλληλότητα του δρόμου και θα το αποφασίσουμε την Κυριακή που θα συναντηθούμε.  

Η  μετακίνηση θα είναι με ΙΧ. Όσοι δεν μπορείτε με δικό σας ΙΧ δηλώστε το στη Βιβλιοθήκη και προσπαθείστε με κάποιο από τα μέλη του Μυθολογικού Εργαστηρίου να συνταξιδέψετε. 
Επίσης αν κάποια από τα μέλη της ομάδας,  που θα έρθουν εκδρομή με το ΙΧ τους, ας δηλώσουν στη βιβλιοθήκη αν μπορούν να πάρουν κάποιο άτομο. 
Να ξέρετε ότι για όλα υπάρχει λύση αρκεί να το θέλουμε.  


Ώρα συγκέντρωσις 9.15 ακριβώς στο Πάρκινγκ EXPERT Παπαχαραλάμπους - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου